Hvert år bliver årets bil kåret af en 60 mand stor jury af kompetente biljournalister, der repræsenterer 23 europæiske lande. I år var ikke en undtagelse, da Car of the Year blev kåret for 55. gang i forbindelse med åbningen af årets store biludstilling i Geneve i Schweiz. Årets resultat bød på en bil, der afspejler tidens store trends, og som peger ind i fremtiden. Efter optælling af point var det tydeligt at Volvo XC40 kunne løbe af med sejren med hele 325 point ud af 600 mulige og dermed titlen som årets bil. I Car of the Year-kåringen blev den vindende Volvo efterfulgt af den rummelige og sikre Seat Ibiza, som, med sit flotte design, tog anden pladsen med 242 point.

Kåringens kriterier

Men hvad er det, der gør, at man bliver kåret som årets bil ud af alle de biler, der lanceres på markedet hvert år? Når juryen skal uddele point til de forskellige kandidater, der kæmper om titlen som årets bil, så er der en del kriterier, de går ud fra, og som bilen skal kunne leve op til. To særligt vigtige faktorer, som bilen skal opfylde, er teknisk innovation og værdi for pengene. Bilen skal følge med den teknologiske verden, vi lever i for at kunne imponere og fremstå unik. Muligheden for at kunne få ejerens smartphone og selve bilen til at tale sammen er måden, Volvo XC40 bl.a. opfylder kravet om teknisk innovation. Andre kriterier, juryens medlemmer ser på, er faktorer såsom design, komfort, sikkerhed og økonomi. Derudover er bilens ydeevne, dens funktionalitet, førertilfredshed, pris og om, hvorvidt den lever op til de miljøkrav, der er i dag, også vigtige parametre for, at en bil kan løbe af med sejren af Car of the Year. Det er på baggrund af disse kriterier, at Volvo for første gang kan prale med deres store og nye titel.

Volvo XC40 indikerer tidens trends indenfor nutidens biler

Volvo XC40 nye titel er med til at vise de hotte tendenser, der ses hos de populære biler på markedet for tiden. Tidens store trend er nemlig SUV- og crossover-modeller, siger bilteknisk redaktør på FDMs medlemsmagasin Motor, Søren W. Rasmussen, der er eneste danske medlem af den store jury bag Car of the Year-kåringen. Derudover skal bilerne både have et højt niveau af sikkerhed, kunne få bil og smartphone til at tale sammen og selvfølgelig give en stor køreglæde for både chauffør og passagerer.

Dette er Allan Hansen, ejer af Allan Hansen Automobiler, godt klar over. Derfor ligger hans virksomhed inde med biler, der ikke kun lever op til tidens trends, men som også opfylder de samme præmisser, som der står bag kåringen af årets bil.

Udover Volvo XC40 og Seat Ibiza, som henholdsvis tog første og anden pladsen, så fordelte pointene sig således, at BMW 5-Serie løb af med 226 point, Kia Stinger fik 204 point, Citroën C3 Aircross fik 171 point, Audi A8 fik 169 point, og Alfa Romeo Stelvio endte på en 7. plads med 163 point. Mange af disse biler, både typen og de specifikke modeller, er at finde i blandt Allan Hansen Automobilers brede sortiment af eksklusive biler i Daugård nær Vejle.